Треба підписати. З’явилась петиція про відновлення протипаводкової дамби на руслі Саджавочки

Проблема протипаводкової дамби на річці Саджавочка не є новою для саджавчан, її обговорюють періодично щоразу, коли кількість опадів починає загрожувати виходами річок із берегів. Проблема цієї дамби в тому що на даний час вона не зовсім є дамбою, точніше зовсім – не дамбою, а звичайною греблею, яка постійно руйнується.

Більшість, як видно із опитування вкінці минулого року визначилась, що із цією греблею таки потрібно щось робити, бо час робить свою чорну справу і кожна наступна повінь загрожує в буквальному сенсі вилитись великими ризиками для села.

Разом із тим думки розділяються коли мова заходить про те, варто знову пускати воду в русло річки, чи просто укріпити існуючу греблю. Як аргумент, люди які проживають в місцевості де вона протікає наводять свої побоювання, що навіть після перекриття русла, після дощів вона все рівно стає повноводною.

Окремо варто відзначити скарги на те, що окремі господарства спорудили в русло Саджавочки каналізаційні стоки і, як то кажуть “Тай таке…”

Враховуючи, що за легендою саме ця річка раніше годувала наших пращурів і саме від неї походить назва нашого села, то символічність такого нашого господарювання, як зневоднення та забруднення нечистотами вкрай засмучує.

Саме тому виникла ідея створити петицію до Коломийської міської ради щодо відновлення капітальної дамби, а разом із тим навчити садлжавчан користуватись такими інструментами самоврядування, що може неабияк стати в пригоді на майбутнє.

В такий спосіб ми проілюструємо також і рівень активності саджавчан, в площині готовності спільно вирішувати подібні на дану проблеми.

Для того щоб отримати можливість підписувати петиції на порталі Коломийської міської ради слід авторизуватись. Для цього можна вибрати відповідний пункт зправа вверху, або просто клацнути по кноппці “Підписати петицію” у випадку, якщо ви на сторінці петиції. Наприклад перейдіть на сторінку петиції щодо відновлення капітальної дамби на річці Саджавочка https://e-dem.in.ua/kolomyia/Petition/View/104

Після того як ви натиснете кнопку вас буде перенаправлено на сторінку атвторизації, для того щоб система могла розпізнати хто ви є.  

Сторінка авторизації

У випадку підписування петиції система запропонує авторизуватись за допомогою логіна та пароля, якщо ви раніше вже реєструвались на сайті. Зверніть увагу, якщо ви на сайті вперше, та якщо ви користуєтесь системою електронного банкінгу Приват24, рекомендуємо скористатись системою авторизації BankID. Цей спосіб є найлегшим, та годиться для голосування на конкурсах громадських проектів, оскільи дає системі достовірну інформацію про місце вашого проживання.

Після того як ви пройдете авторизацію на сайті Приват24 водночас ви будете перенаправлені на стоірнку петиції яку мали намір підтримати. Внизу під кількістю зібраних підписів клацніть кнопку “Підписати петицію” після чого ваш підпис системою буде зарахований.

Дякуємо вам за свідому позицію, та небайдужість до викликів, які створює нам сьогодення!