Прийнято рішення про розробку генерального плану та схеми зонування території с. Саджавка, та Кубаївки

Відбулась XII сесія Коломийської міської ради. В порядку денному низка важливих питань, зокрема виконання бюджету з перший квартал цього року, прийнято рішення про розробку генерального плану та схеми зонування території с. Саджавка та присілка Кубаївка. Про це повідомляє сайт Коломийської міської ради.

План зонування території – це вид містобудівної документації місцевого рівня, який розробляється на основі генерального плану населеного пункту (у його складі або як окремий документ) з метою визначення умов та обмежень використання території для містобудівних потреб у межах визначених зон.

План зонування території розробляється з метою створення сприятливих умов для життєдіяльності людини, забезпечення захисту територій від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру, запобігання надмірній концентрації населення та об’єктів виробництва, зниження рівня забруднення навколишнього природного середовища, охорони та використання територій з особливим статусом, у тому числі ландшафтів, об’єктів історико-культурної спадщини, а також земель сільськогосподарського призначення і лісів.

Відповідно до ДСТУ-Н Б Б.1-1-12:2011 “Настанова про склад та зміст плану зонування території (зонінг)” план зонування складається з текстової та графічної частини. Текстова частина зонінгу надається у вигляді пояснювальної записки. Графічні матеріали містять схеми обумовлені державним стандартом України.

План зонування території встановлює функціональне призначення, вимоги до забудови окремих територій (функціональних зон) населеного пункту, їх ландшафтної організації.Рішення про розроблення План зонування території приймає відповідна сільська, селищна, міська рада.Зміст зонінгу конкретизується з урахуванням містобудівних особливостей населеного пункту та чинних нормативно-правових актів органів місцевого самоврядування у сфері містобудування та архітектури.